???? زائر
| موضوع: مسقعه وشوربة عدس الثلاثاء فبراير 03, 2009 4:54 pm | |
| بسم الله الرحمن الرحيم السلام عليكم
بناء ع طلب الجماهير
اعلنها صراحه عاوزين اكل مصري عشان في ناس قالولي اطبخي حاجه نفهمها مش نجرسكو و...فقلت خلاص اجيب عدس ومسقعه مسقعه وشوربة عدس
الحمد لله رجعنا نكمل مشوار الطبيخ مع بعض وعايزه الفت نظركم ان احنا هدفنا نعلم البنوتات الجداد الطبيخ المصري اللطيف عشان يعرفوا يطبخوا
المقادير ------كيلو باذنجان رومي-نصف كيلو لحم مفروم ونعصجه(عملناه في المكرونه قبل كده)-بصلتين-خمس فصوص توم زيت للتحمير-4حبات طماطم-كمون-فلفل اسود -ملح(فلفل رومي للي يحب) معلقتين صلصه الطريقه ------يقشر الباذنجان ويقطع حلقات سمكها واحد سم ويقلب في معلقه صغيره ملح ويترك مش اقل من ساعتين(ليه ماعرفش) يقلي البلذنجان في الزيت ويترك حتي يصفي منه الزيت في صينيه يرص راق باذنجان وراق بصل مقطع شرائح رقيقه والثوم مقطع وراق طماطم مقطعه شرائح رقيقه ثم نضع العصاج المضاف ليه ملعقتين الصلصه ثم نضع فوق العصاج راق بصل وتوم ثم راق طماطم (وحلقات الفلفل الاخضر) نغلي 2كوب ماء ونضع فيهم الكمون والملح والفلفل ثم يضاف للصينيه وتزج في الفرن علي نار متوسطه حتي ينضج(بافضل ان الصينيه تكون طاجن) ---------------------------------------- العدس ----- المقادير ------ كوب عدس-جزره-2حبة طماطم-بصله 7فصوص ثوم-كرفس مقطع صغير جدا-3معالق شعريه ناشفه- ملح فلفل اسود- كمون معلقتين سمن عيش فينو-معلقتين زبده-3فصوص ثوم الطريقه -----يغسل العدس جيدا وكذلك الجزره وتقطع قطع صغيره والطماطم وتقطع ايضا والبصله تقطع قطع صغيره والثوم(3فصوص) يوضع العدس مع الجزر مع الطماطم مع البصل مع الثوم في حله مناسبه تسمح بالغليان دون ان يفور ويغمر الخليط جيدا بالماء ويترك حتي يتم النضج ويعرف ذلك من سوا الجزر يترك الخليط حتي يبرد ويضرب في الخلاط ويصفي بالمصفا السلك تحمر الشعريه في معلقة سمن صغيره حتي تصفر ويسكب عليها خليط العدس في طاسه صغيره يحمر(4فصوص) الثوم في معلقة سمن صغيره وعندما يتغير لونه يرفع من علي النار ويضاف للعدس ويتم غلي الجميع حتي تنضج الشعريه في شوربة العدس وعند غرفها في الاطباق يرش علي وشها الكرفس الطازج. --------------------------------------------- طرقة عمل العيش الفينو بالثوم ------------------------- يقطع العيش الفينو حلقات بالورب ويفرم الثوم جيد ويخلط مع الزبده السايحه قليلا ويدهن الفينو بالفرشاه بهذا الخليط(الزبده والثوم)(ممكن نرش علي وجهه بعض الزعتر لمن يحب) يزج الفينو في الفرن حتي يحمص ---------------------------
|
|
The Dark Knight المبرمج الصغير
عدد الرسائل : 179 العمر : 33 العمل/الترفيه : برسم وبكتب وبقعد اكلم نفسى المزاج : مش مظبوط دايما دعاء المنتدى : السٌّمعَة : 1 نقاط : 56985 تاريخ التسجيل : 17/10/2008
| موضوع: رد: مسقعه وشوربة عدس الأحد فبراير 15, 2009 3:55 pm | |
| يعنى يوم م تفكرى تجيبى اكل مصرى تجيبى عدس ومسقعه حرام والله اللى بتعملوه فينا ده | |
|