كلية الحاسبات والمعلومات Computer Is Future
لقمة القاضي 613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا لقمة القاضي 829894
ادارة المنتدي لقمة القاضي 103798
كلية الحاسبات والمعلومات Computer Is Future
لقمة القاضي 613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا لقمة القاضي 829894
ادارة المنتدي لقمة القاضي 103798
كلية الحاسبات والمعلومات Computer Is Future
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتدى طلبة وخريجي كلية الحاسبات والمعلومات جامعه الفيوم
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
تابعوا اجدد موضوعاتنا - مهرجان الثلج باليابان - الي القلوب الرائعة - رسالة حب بالكمياء - كاريكتير عن مراحل الزواج - اهم العلقات في حياتك - السعاده متاحة للجميع - صمتا !!- ............ والمزيد حصريا علي منتداكم

 

 لقمة القاضي

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
????
زائر
Anonymous



لقمة القاضي Empty
مُساهمةموضوع: لقمة القاضي   لقمة القاضي I_icon_minitimeالإثنين نوفمبر 03, 2008 1:02 am

انهارده هنعمل لقمة القاضي وديه حاجه كده ع السريع تتماشى مع كليتنا السريعه
.
لقمة القاضي 5

.





نبدأ بأه
.

"المقادير"
.

2 كوب دقيق
.

ملعقة صغيرة مليانة خميرة فورية
.

ملعقة صغيرة مليانة سكر
.

ملعقة صغيرة مليانه نشا
(علشان تكون ناشفة من برة و طرية من جوه)

.
رشة ملح
.

ثلاثة ارباع او كوب ماء دافئ
(علي حسب نوع الدقيق)
.

*****
.

الكمية ديه بتعمل طبقين
(اللي بنقدم فيهم الجاتوه)


.
طبعا اللي عايز يزود المقدار شوي يبقي يراعي باقي المقادير
.



"الطريقة"

.
نحط كل المكونات الناشفة كلها مع بعض
و تخلطهم كويس مع بعض


.
و بعدين نحط الماية
نحط تلات ارباع الكوباية

و نقلب و لو محتاج ماية تاني نحط لغاية ماتخلص الكوباية

عايزين نوصل لقوام عجين شبه سائل
لما نمسكه يكون عامل زي اللبان الملزق

.
و نغطي العجين بفوطة و نحطة في فرن دافئ لحد ما يخمر

(تقريبا ساعتين)
(يعني يتضاعف حجم العجين)
و بيكون شكل العجين كده

لقمة القاضي 3


و بعدين نحضر الزيت الغزير
(يكون دافئ)

.
و نجيب ملعقة الشاي الصغيرة و ناخد في نصفها عجين
.
و ننزله بصوباعنا الكبير في الزيت و نستخدم الصابع التاني(السبابة)لتشكيل العجين زي كورة
.
(لازم ادينا تكون مبلولة ماية زي الراجل بتاع الطعمية علشان العجين مايلزقش في ايدينا)


.
هي مش هتكون مكورة اوي
(ممكن تدي شكل بيضاوي)
.
بيطلع عندي نفس الشكل اللي في الصورة ده

لقمة القاضي Images2


و انت و شطارتك



و لما الطاسة تمتلئ نعلي النار
.

و يخرج علي الشربات مباشرة
( شربات تقيل بس مش قوي)
.

و احنا بنشيل لقمة القاضي من الزيت نكون طافيين النار

و علي ما نحطها في الشربات و نقلبها كويس و نحطها في طبق
يكون الزيت درجة حرارته نزلت تاني

و نحط الشوط التاني و النار مطفية
(لان الزيت لو سخن عن كده لقمة القاضي هتتحرق منك)
.
و بعدين لما نملي الطاسة نفتح النار

و هكذا لغاية ما نخلص كل الاشواط
.

اول مرة هتكون العملية ديه بطيئة شوي
بس لو انت شاطرة هتتعلمي بسرعة
و كل شوط هيكون اسرع من اللي قابله
.
*علي فكرة*

لو عايزاها زلابيا

(الطرية)
.





لقمة القاضي 4
.
ماتحطيش نشا

(هتكون طرية من برة ومن جوة)



.
بس لازم تطلع علي سكر بودرة

(مش شربات خاااالص)


.
و هتطلع تحففففة



.
.
يالا بأه جربوا و قولوا رأيكم



.
.
.
عايزة حد يا جماعة يجرب و يقولي ايه الاخبار
اي خدمات كنت مع الطباخة البريمو تيووتر
لقمة القاضي 864394




.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
no0o2a
( مشرف على الطريق)Genuis
no0o2a


انثى
عدد الرسائل : 209
العمر : 33
العمل/الترفيه : طالبه
المزاج : الحمدالله علي اي حال
دعاء المنتدى : لقمة القاضي FP_08
السٌّمعَة : 0
نقاط : 57069
تاريخ التسجيل : 01/11/2008

لقمة القاضي Empty
مُساهمةموضوع: رد: لقمة القاضي   لقمة القاضي I_icon_minitimeالأحد فبراير 01, 2009 4:59 am

merci ya ShiMoOoOo
kont 3wza 23raf btt3ml 2zay mn zamaaaaaaan
salaaaaam
لقمة القاضي 591359
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
????
زائر
Anonymous



لقمة القاضي Empty
مُساهمةموضوع: رد: لقمة القاضي   لقمة القاضي I_icon_minitimeالثلاثاء فبراير 03, 2009 4:49 pm

انتي تؤمري يا نوءه انا مبعملش حاجه الا لما اجربهااو اسئل حد عنهااي خدمات يابشا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
لقمة القاضي
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
كلية الحاسبات والمعلومات Computer Is Future :: المنتدي الترفيهي :: مطبخ حاسبات لجميع المأكولات-
انتقل الى: